Navigátor pályaorientációs nap 2019

Készült: 2019. december 07. szombat

Navigátor címmel pályaorientációs témanapot tartottunk 2019. december 6-án, amelyre nagy örömünkre több büszkeségünk (volt tanítványunk), három pécsi középiskola, a LAFARGE Királyegyházai Cementgyár és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is elfogadta a meghívásunkat.

Különösen nagy sikere volt a PTE SZESZI és a Pollack Mihály Szakközépiskola tanárai és tanulói által tartott foglalkozásoknak a gyerekek körében. Nagy örömmel konstatálták a cementgyárból érkezett kedves önkéntesek, hogy milyen sok információval rendelkeznek diákjaink a gyár működéséről, és igen hatékonynak értékelték a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók az Iparkamara pályaorientációs munkatársai által tartott rendhagyó osztályfőnöki és interaktív önismeretet fejlesztő foglalkozásokat is.

Megtisztelő volt számunkra, hogy a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium AJTP képviselője és a Pécsi Szakképzési Centrum pályaorientációs referense is ellátogatott hozzánk, és sok pályaválasztást segítő információt hozott nekünk. Újítás volt az előző évek rendezvényeihez képest, hogy volt tanítványaink közül néhányan vállaltak egy pódiumbeszélgetést, amelynek keretében beszámoltak a továbbtanulást érintő tapasztalataikról, jó tanácsokkal látták el a továbbtanulás előtt állókat és a kérdéseikre is őszintén válaszoltak.

További képek a Galériában.