Tájékoztató a hit- és erkölcstan oktatásáról

Készült: 2021. február 25. csütörtök

Tisztelt Szülők!

Sajnos a vírushelyzet miatt a hitoktatók 2021 márciusában nem tudják a szülőket élőben tájékoztatni a hit- és erkölcstan oktatásról, ezért a Pécsi Egyházmegye összeállított egy tájékoztató levelet, illetve készített egy kisfilmet is, melyek ide vagy a képre kattintva érhetők el.

Bővebben...

Fájó szívvel búcsúzunk

Készült: 2021. január 30. szombat

Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy Tóth Zoltánné – mindannyiunk Éva nénije – 2021. január 24-én, életének 78. évében távozott közülünk. Elvesztettünk egy nagyszerű embert, egy csodálatos, melegszívű, kiemelkedő munkájáról híres tanítót. A mindig jó kedélyű nevelő, kedves, figyelmes és türelmes volt diákjaival minden körülmények között.

Bővebben...

Megérkeztek az új tabletek

Készült: 2020. december 15. kedd

2020. december 15-én megérkeztek iskolánkba az EFOP-3.2.4-16-2016-00001 azonosító számú Digitális kompetencia fejlesztése című kiemelt projekt keretében beszerzett 7 coll képátmérőjű LENOVO TB-7305F TAB M7 típusú tabletek.

Bővebben...

Karácsonyi témahét 2020

Készült: 2020. december 14. hétfő

A 2020. évi karácsonyi témahetünk első napján felékesítettük a mi karácsonyfánkat azokkal a díszekkel, melyeket a témahét 0. napján, a szombati tanítási napon készítettünk. Köszönjük a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának az alapanyagok beszerzéséhez szükséges anyagi támogatást.

Bővebben...

Mikulás 2020

Készült: 2020. december 04. péntek

Még csak közeledik, de a mi iskolánkban már ma reggelre édes nyomokat hagyott a jó gyerekek részére a Mikulás. Köszönjük a Mikulás segítőjének, Horváth Andreának a közreműködést.

Bővebben...

Megújult az 1. osztályosok tanterme

Készült: 2020. december 02. szerda

Örömmel tudatjuk, hogy megérkeztek iskolánk 1. osztályos tantermébe az új tanulópadok és székek, melyek nemcsak egyformák, esztétikusak, de kényelmesebbek is, mint kopottas elődeik. Az elsősök nagy örömmel vették birtokba az új bútorokat, bízunk benne, hogy sokáig megőrzik épségüket és szépségüket.

Bővebben...

Tornaszoba felújítás a Magyar Falu Program keretében

Készült: 2020. november 22. vasárnap

Ezekben a gondterhes időkben azt a nagyon örömteli hírt kaptuk, hogy iskolánk a Magyar Falu Programban a Szigetvári Tankerületi Központ pályázata útján több mint 10 millió forintos összeget nyert el a tornaszoba felújítására. Köszönjük a Tankerület munkatársainak és a döntéshozóknak a lehetőséget és a támogatást.

Bővebben...

Márton nap 2020

Készült: 2020. november 14. szombat

A Királyegyházai Általános Iskolában 2020-ban a járványhelyzetre tekintettel nem tudtuk a Márton napi rendezvényünket a hagyományos keretek között megszervezni, de az első osztályosok és osztályfőnökük, Fuksz Veronika tanítónő lelkesedésének köszönhetően szép és tartalmas videóval kedveskedtek a királyegyházai óvódásoknak, leendő első osztályos tanulóinknak.

Bővebben...

Fenntarthatósági témahét 2020

Készült: 2020. november 14. szombat

A mindannyiunkat körülvevő és veszélyesen fenyegető COVID-19 járvány alaposan felborította iskolánk hagyományain alapuló szokásainkat és újólag kipróbálni szándékozott ötleteinket. A Királyegyházai LAFARGE Cementgyár Közösségi Érték Programján – a Mozdulj Magadért Egyesülettel kooperálva – a Fenntarthatósági témahét programjaira elnyert támogatási összeget szerettük volna utazásokra, múzeumlátogatásra, előadásokra, meghívott előadók interaktív foglalkozásaira felhasználni, de a járványügyi protokoll alapján csak osztálykeretekben, belső tudáshalmazból és eszköztárból gazdálkodhattunk.

Bővebben...

Pályaorientációs nap 2020

Készült: 2020. november 11. szerda

Rendkívüli időkben, rendhagyó pályaorientációs napot tartottunk 2020. november 10-én a Királyegyházai Általános Iskolában. Rendes időkben vendégeink lettek volna: középiskolák, cégek, gyárak, szülők, volt tanítványok, az Iparkamara munkatársai... De ilyen nehéz időkben saját kútfőből, önerőből igyekszünk felvértezni tanítványainkat ismeretekkel, tapasztalatokkal a minél sikeresebb pályaválasztás érdekében.

Bővebben...