Környezetvédelmi témahét 2019

Készült: 2019. október 22. kedd

A 2019 októberében megrendezett környezetvédelmi témahét keretében hasznos ismeretekre tettek szert a 2. és 3. osztályos tanítványaink Borzáné Petró Krisztina és Fuksz Veronika tanítónők irányításának köszönhetően.

Változatos és érdekes tevékenységeket végeztek a gyerekek: puzzlét raktak ki, plakátot színeztek, csoportosították a hétköznapokban fennmaradt csomagolásokat aszerint, hogy mi hasznosítható újra és mi nem, rejtvényeket oldottak meg.

Pécsett a Zsolnay Negyedben látványos kísérletekben vehettek részt, megtudhatták, hogyan lehet jó golyókilövőket és rakétákat építeni, hogyan gurulhat egy golyó a dombon felfelé, miért világíthatnak az atomok, ha összeütköznek. Gondolkodtak róla, hogy miként tudjuk csökkenteni a napi vízfelhasználásukat, miként tudják védeni természetes vizeink tisztaságát, hogyan szabhatnak gátat a környezetszennyezésnek.

A játékos tudástárban a gyógy- és fűszernövényekkel ismerkedhettek meg tanulóink, hűtőmágnest készítettek préselt növényekből és csigákból. Az utolsó napon a hét eseményeit bemutató ppt-n keresztül felelevenítettük az elmúlt napok eseményeit, majd a hét során elkészült kincseiket tartalmazó kiállítás készítésével, megtekintésével zártuk a projekthetet. A témahét költségeit a Királyegyháza Község a köznevelés eredményességéért és a szociokulturális esélyegyenlőségért című EFOP-3.3.2-16-2016-00051 számú pályázatból finanszíroztuk.

További képek a Galériában.