Tanévnyitó 2023

Készült: 2023. szeptember 04. hétfő

2023. szeptember 1-jén, 9.00 órakor a Királyegyházai Általános Iskolában is megkezdődött a 2023/2024-es tanév. Intézményünkben 21 első osztályos tanuló kezdte meg iskolaéveit.

Az iskola életével kapcsolatos fontos változás, hogy az idei tanévtől bevezetésre kerül az 1-2. évfolyamon az egész napos tanítás.

   

További fontos tudnivaló hogy az intézményben átszervezés történt, ami miatt 2023. szeptember 1-től megváltozott az intézmény neve. Az alapfokú művészeti iskola megszűnése miatt intézményünk új neve: Királyegyházai Általános Iskola. Felhívjuk azonban a kedves szülők és tanulók figyelmét, hogy ez a változás csupán adminisztratív jellegű, hiszen a Szentlőrinci Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai az idei tanévtől is helyben fogják tanítani művészetoktatásban részt vevő tanulóinkat, sőt a zeneművészet mellett a felső tagozatos tanulók számára a festészet-grafika tanszak is elérhető lesz.

A tanévnyitó ünnepély után megtörtént a tankönyvek kiosztása, a tanulók tűz- és balesetvédelmi oktatása és az ilyenkor szokásos adminisztráció. 11.00 órakor aztán kezdetét vette a hagyományos Osztályok harca című ráhangoló vetélkedő, ami ezúttal is nagy sikert aratott. Köszönet a szervezőknek: Kollár Anitának és Vinczen Ágnesnek.