Nyári napközi 2021 - Frissítve!

Készült: 2021. június 29. kedd

Kitört a nyári szünet, így kezdetét vette iskolánkban a nyári napközi Borzáné Petró Krisztina és Takács Richárd vezetésével, Grim Dominika szociális segítő kolléganőnk önkéntes segítségével! 2021. június 21-25. között a harmadik és az ötödik osztályosok részesültek a Szigetvári Tankerületi Központ nyertes pályázata révén élménydús fejlesztő programokban és napi négyszeri étkezésben.

Az első napon a reggeli csoportalakítást követően a táborozók az egészséges életmódról beszélgettek, majd a csapatok nevet találtak ki és készítettek maguknak zászlókat, így indultak az udvaron kincskeresésre. Ebéd után a KRESZ terén elevenítették fel ismereteiket, majd a nagy hőség elviselése érdekében vizes játékok következtek: először vödörből vödörbe kellett hordani a vizet megmerített szivacsokkal, majd a tanárok ellen indult hadjárat, végül lufikat terelgettek pohárból locsolt vízzel. A gyerekek annál jobban érezték magukat, minél jobban tudták megöntözni a tanárokat, és ők maguk is minél vizesebbek lettek. A második napon drámapedagógiai eszközökkel mesét dolgoztunk fel, voltak ügyességi játékok karikával, rollerrel, A süket, a vak és a néma címmel érzékenyítő játékok, csendkirály, homokfestés és persze az elmaradhatatlan tanárlocsolás. A hét közepén nagyon alaposan átismételtük a gyerekekkel, hogy mi is kell ahhoz, hogy megőrizzük testi-lelki egészségünket. Meseterapeuták vezették be a gyerekeket a mesék csodálatos világába. Játszottunk, amőbát, karmester játékot, csatáztunk a vízi bombákkal. Csütörtökön végre eljött a várva várt pancsolás. Orfűre kirándultunk strandolni. A nagy vízi csaták között kicsit labdáztunk, golfoztunk és a helyi mini állatkertben állatokat simogattunk, kacsákat etettünk. A tábor utolsó napján egy utolsó erőpróbaként elbicikliztünk Szentlőrincre és vissza, majd a fölös energiákat egy kis akadályverseny segítségével zártuk le.

      

      

      

   

A táborok második hete a 4. osztályos tanulók részvételével június 28-án kezdődött. Az első napon megbeszéltük a hétre érvényes szabályokat és szerződést kötöttünk annak érdekében, hogy mindenki betartja őket. Kialakítottunk két csapatot, csoportneveket (Banán terroristák, Nevető krumplik) választottak a gyerekek és elkészítették a zászlójukat. A táborozás alatt a két csapat feladatok megoldásán keresztül mérte össze a tudását. Tanulóinknak a héten játszott játékok során ügyességükre és kreativitásukra volt szükségük. Gondolatban kalandoztunk a tengeren, belebújtunk a matrózok bőrébe, menekültünk a cápák elől. Rollerrel és különböző eszközökkel akadályversenyt rendeztünk. Mocsarat jártunk, vízi bombáztunk. Volt itt csendkirály, vízhordás, hullahopp-karika szelídítés, kincskeresés, kerékpáros túra Szentlőrincre fagyizással egybekötve. A legemlékezetesebb a gyerekek számára talán a balatoni kirándulás volt. Kajla útleveleik segítségével elutaztunk Fonyódra, áthajóztunk Badacsonyba, ahol egy nagyon vicces vonatozásban is volt részünk, majd egész délután a Balatonban fürödtünk. Ezeken felül a tankerület is szervezett programokat tanulóinknak: interaktív fejlesztő játékok konduktorok segítségével, meseterápia, melyben aktív részesei voltak a mesének és még távirányítós kisautókat is irányíthattak, melyek során a KRESZ oktatások alkalmával szerzett ismereteiket is gyakorolhatták. Természetesen ebben a kánikulában nem maradhattak el a szokásos tanár-diák locsoló csaták sem. Köszönjük a hét során nyújtott segítséget Réti Melani, iskolai közösségi szolgálatot teljesítő volt tanítványunknak.

További fényképek a táborokról az intézmény Facebook-oldalán.