Tájékoztató a tanévkezdéssel kapcsolatban

Készült: 2020. augusztus 30. vasárnap

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

2020. szeptember 1-jén hagyományos keretek között, de a járványügyi protokollnak megfelelően kezdjük el a tanévet. Tisztelettel kérek minden Érintettet, hogy felelősségteljesen vigyázzon mindenki önmagára, családjára és közösségünk tagjaira!

Ameddig a mi kis közösségünkben nem üti fel fejét a vírus, addig folytathatjuk a hagyományos iskolai keretek közötti tanítást, ezért annak érdekében, hogy ez folyamatosan tartható legyen, egyedi szabályozásokat léptetünk életbe.

Kérem, hogy kísérjék figyelemmel az iskolai honlapon, az e-Kréta felületén közzétett üzeneteket, valamint az iskola bejárati ajtaján és területén kiírt tudnivalókat!

A szeptember 1-jén 9.00 órakor megrendezésre kerülő tanévnyitó rövid ünnepséget terveink szerint az udvaron tartjuk: kijelölt helyük lesz a tanulóknak, a meghívott vendégeinknek, az elsős tanulók szüleinek és a felsőbb osztályos tanulók szüleinek. A szabályok jól láthatóan ki lesznek függesztve, azok betartása mindannyiunk közös érdeke!

Rossz idő esetén kérem, hogy a felsőbb osztályos tanulók szülei NE JÖJJENEK a tanévnyitóra. Az elsős gyerekeket a szülők a földszinti auláig kísérhetik, az osztályterembe ők sem mehetnek be! Az elsős tanítónő ott fogja Önöket minden tudnivalóról tájékoztatni!

Az Osztályok harca vetélkedőt is a protokollnak megfelelően valósítjuk meg: jó idő esetén a szabadban, rossz idő esetén az osztályok maradnak az osztálytermekben!

Szeptember 1-jén a bejáró tanulók közül a sumonyiak a 14.45-kor, a szentdénesiek a 14.25-kor induló autóbuszokkal utaznak haza. A helyi tanulók ugyanezen időpontokban hazamehetnek. Akik kérik, számukra 16.00 óráig felügyeletet biztosítunk!

Felhívom a figyelmet, hogy az ügyintézés céljából az iskolaépületbe belépő szülők számára kötelező a szájmaszk viselete és a kézfertőtlenítés.

Ne feledjék, hogy a közösségi közlekedésben résztvevők, azaz a bejáró tanulók számára az autóbuszon kötelező a szájmaszk használata.

Tájékoztatom a kedves Szülőket, hogy a nagyobb létszámú napközis csoportok elkerülése érdekében az intézményi járványügyi protokoll részeként ebben a tanévben:

- a bejáró tanulók közül az 1., 2. és 3. osztályosok szülői kérésre hazautazhatnak a 14.45-kor induló autóbusszal, amennyiben a szülő aláírásával igazolja, hogy a gyermek felügyeletét ellátja és tanulmányi munkájának végzését felügyelni tudja,

- a helyi tanulók közül a 6., 7. és 8. osztályosok szülői kérésre hazamehetnek az utolsó tanítási óra, az ebéd és a szakkörök után (ez 15.00 óra körüli időpontot jelent), amennyiben a szülő aláírásával igazolja, hogy a gyermek felügyeletét ellátja és tanulmányi munkáját felügyelni tudja.

Konyári Tímea Eszter, intézményvezető