PÉNZügyes hetedikeseink

Készült: 2020. április 18. szombat

Büszkén gratulálunk hetedik osztályos tanulóinknak (Bódog Kornél, Horváth Jázmin, Laczovics Levente, Sugár Benjámin, Tóth Márk, Vincze Imre és Zsalakovits Gergő), akik a Fekete bankárok csapat tagjaiként immár két fordulóban is eredményesen végeztek, és ezúttal bejutottak a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő Regionális középdöntőjébe.

Az 1. fordulóban a verseny weboldalán található, kategóriánként 3-3 feladatot kellett megoldani és beküldeni. A továbbjutásról február elején értesítették a csapatokat, majd kategóriánként újabb 2-2 feladatot kellett megoldani. A 2. fordulóban az értékelés során figyelembe vették a megoldások tartalmát, külalakját, a csapatok kreativitását és ötletességét. Az online középdöntőbe, a 3. fordulóra, a zsűri által kiválasztott, kategóriánként és régiónként 5 legjobb csapat kapott meghívást. Ebben a most következő szakaszban tehát a régió öt legeredményesebb csapata küzd meg a továbbjutásért. A mi iskolánk tanulói a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, a Balatonszabadi Kincskereső Általános Iskola, a Pécsi Belvárosi Általános Iskola és a Nagyatádi Bárdos Lajos Sport Általános Iskola és AMI tanulóival állnak versenyben. A negyedik fordulóban, azaz az országos döntőn, a nyolc kategória nyertesei mérhetik majd össze tudásukat, ehhez szurkolunk most diákjainknak és felkészítő tanáruknak.

A 3-4. osztályos tanulóink is neveztek a pénzügy vetélkedőre Az Öt kicsi csemete és az Okostojások nevű csapatokkal, és becsületükre váljon, hogy az első fordulót ők is eredményesen zárták, és bár a második fordulóból már sajnos nem sikerült továbbjutniuk, azért rájuk is büszkék vagyunk és nekik is gratulálunk!

A 3-4. osztályosok csapatait: Borzáné Petró Krisztina és Vinczen Ágnes, a középdöntőbe bejutó 7. osztályosok csapatát pedig Kaczor Péter készítette fel, munkájukat szívből köszönöm!

Konyári Tímea Eszter