Közösségi érték teremtése

Készült: 2022. december 13. kedd

A generációk együttműködésének fejlesztésével környezetet szépítő tevékenységeket végeztünk a Királyegyházai Általános Iskolában és Sumony településen a Sumonyért Egyesület tagjainak közreműködésével a LAFARGE Királyegyházai Cementgyár támogatásával.

Ezzel a közös projekttel az általános iskolás gyerekeket arra tanítottuk, hogy ők is tudnak hasznosak lenni, hozzá tudnak tenni a környezetük (iskola, lakóhely) szépítéséhez. Szakember bevonásával konkrét ismeretanyagokat is átadtunk mind a tanulók, mind a felnőttek felé a fűszernövények, virágok telepítése során, azok hasznosíthatóságáról a fenntarthatóság fejlesztése érdekében.

   

   

Az iskola udvarán és Sumonyban is egy-egy fűszerkertet telepítettünk, valamint kerti padokat, asztalokat építettünk raklapokból. Önkénteseket is sikerült bevonni: a Sumonyért Egyesület tagjain és az iskola tanulóin, pedagógusain kívül a LAFARGE, Királyegyháza Község és Szentlőrinc Város dolgozói is önkéntes munkával segítették a projektet.

      

         

Köszönjük: a LAFARGE Cementgyárnak a pályázati lehetőséget, a raklapokat valamint az önkéntes segítő tevékenységet; Királyegyháza Községnek a támogatást, Kozma Ferenc önkéntes segítő tevékenységét; Szentlőrinc Város Polgármesterének a támogatást, Kollár László önkéntes segítő tevékenységét; Kustra Erika szaktanácsadó önzetlen és lelkes együttműködését; Bagó Norbert és Gócza Miklós apukáknak az önkéntes segítő tevékenységét; Bogdán Andrea és Orsós Aranka anyukáknak a finom ebédet; az iskola dolgozóinak és minden érintettnek az aktív közreműködést.