Te szedd! 2021

Készült: 2021. október 25. hétfő

A hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni. Iskolánk második alkalommal csatlakozott a Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért hulladékgyűjtő akcióhoz. A kezdeményezéssel ösztönözni kívántuk tanulóinkat, hogy az élhetőbb, tisztább környezet érdekében tudatosan figyeljenek közvetlen és tágabb környezetükre.

2021. október 21-én, csütörtök délután felosztottuk lelkes diákjaink és pedagógusaik között a falu területét és megkezdődött környezetünk hulladékmentessé tétele. A kellemes hőmérsékletű őszi időjárás nagyban megkönnyítette tevékenységünket. Miután átadtuk kis közösségünk tagjainak a szervezet által megküldött kesztyűket és zsákokat, buzgón vetettük bele magunkat a munkába. 1-2 óra leforgása alatt tisztává is varázsoltuk kis falunkat, melynek lakói egyébként is igyekeznek vigyázni környezetük tisztaságára.

         

Ez a pár órás önkéntes munka a haszna mellett nagyszerű lehetőséget nyújtott arra is, hogy az osztályaink között még szorosabb, egymást segítő kapcsolat alakulhasson ki. Végül közösen megfogalmaztuk a délután tanulságát: környezetünket csak úgy óvhatjuk meg a jövő nemzedékei számára, ha módosítunk szemléletünkön, és a tetteket választjuk az üres szavak helyett.