Alsós tanulóink sikere Pécsett

Készült: 2022. máj. 06. péntek

Büszkék vagyunk a Legjobb csapatjáték címmel is díjazott tanulóinkra, szívből gratulálunk a gyerekeknek és a felkészítő Borzáné Petró Krisztina tanítónőnek az Oktatási Hivatal által támogatott, A Hétfejű tündér című komplex alsó tagozatos csapatversenyen elért eredményeikért.

Az összetett csapatverseny lehetőséget kínált a diákok számára, hogy csapatmunkában, egymással kooperálva elmélyüljenek a mesék, a fantázia, a természet világában. Az első fordulóban Békés Pál A Félőlény című meseregényét, a második fordulóban Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyv című környezetvédelemmel foglalkozó művét dolgozták fel.

A tanulók a feladatmegoldások során felismerték és megérthették a fenntartható és nem fenntartható fejlődés különbségeit. Tapasztalataik alapján kreatívan gondolkodhattak a lehetséges jövőről.

A Villám olvasók csapat tagjai: Tálos Vivien, Orsós Dominik Nikolasz, Bódog Loretta Málna és Horváth Maja a két, iskolai levelező fordulót követően, bejutottak a megyei döntőbe, amely 2022. május 4-én került megrendezésre Pécsett.

A verseny első feladataként marionett bábokkal előadták az Orsós Dominik Nikolasz 3. osztályos tanulónk által írt mesét, melynek címe: Pocok lovag, a sárkányverő volt, majd ügyesen megoldották a még rájuk váró feladatokat. A csapatversenyben az 5. helyen végeztek tanulóink, a bábműsorunkat pedig a Legjobb csapatjáték minősítéssel díjazták a szervezők. Büszkék vagyunk tanulóinkra!

Köszönjük a támogatást a Szülőknek, Királyegyháza Önkormányzatának és Kozma Ferencnek az utaztatásban, Vinczen Ágnes és Hollósi Mercédesz kolléganőknek pedig a felkészülésben nyújtott segítséget!